10 Tipp költöztetéshez

A munka során fontos, hogy minden simán és zökkenőmentesen történjen. manapság már a parkolóhely kiválasztása sem egyszerű, ezért a munka elkezdése előtt amit lehet célszerű megtervezni. A tervezésben segítséget és szakértelmet tudunk adni, hogy könyebb legyen felkészülni, Tudjuk, hogy aki nem gyakorlott helyváltoztató annak nem egyértelmű, hogy mit is kell csinálni ilyenkor. Ezért vagyunk mi, hogy akár helyszíni felméréssel is segítsünk a tervezésben, előkészítésben és egyszerű, gyors és olcsó kivitelezésben is.

tippek-trukkok-koltozteteshez

10 tipp annak érdekében, hogy a minden simán menjen:

1. Fuvarozó cég

Alaposan ellenőrizze a céget, mielőtt elkötelezné magát. Van működő cég a honlap mögött? jelenleg is működik a cég, és nincs felszámolási eljárás alatt? Vannak valós személyek az ajánlások mögött?  Megnézte a referenciákat? Elérhető a  cég közösségi oldalakon? Van hivatalos alap árlista? Ad a cég ingyenes árajánlatot? Ezek mind mind nagyon fontos kérdések, amelyekről célszerű meggyőződni, mielőtt költöztető céget választ. Ha egy cég a tényleges felmérés előtt látatlanban is tud árajánlatot adni, ott valami nincs rendben, valószínűleg utólag módosítanak az áron. Kérjen árajánlatot előre!

2. Túl sok a csomagolás

Dobozokat, csomagolóanyagot is könnyű találni, viszont nem mindegy mibe csomagolja be értékeit. Meg kell találni mindennek a megfelelő erősségű és méretű dobozt, és úgy becsomagolni, hogy a doboz / zsák ne szakadjon ki amikor felemelik. Általában nagyjából előre kiszámolható a  lakás mérete és berendezettsége alapján, hogy mennyi és milyen csomagolóanyag szükséges a költöztetéshez. Ha áraink elnyerték az Ön tetszését szívesen segítünk a munka előzetes megtervezésében. Takarítson meg időt, pénzt, és rengeteg bosszúságot azzal, hogy igénybe veszi segítségünket. Töltsön el egy kis időt a tervezéssel, és pénzt takarít meg a csomagoló anyagon és a csomagoláson.

3. Csomagolás nehéz tárgyakat kis dobozokba...

A legnehezebb elemeket mindig célszerű a lehető legkisebb dobozokba csomagolni. A hát, váll és a láb is megköszöni később, valamint valószínűleg a csomagolóanyag sem fog kiszakadni a szállítás során.

4. Ne felejtsünk el mérni!

Sok esetben elfelejtjük, hogy egy bútor, vagy tárgy hogyan került a lakásba, könnyen lehet, hogy amikor hozták, még lapra volt szerelve, a lakásban viszont már összeállítás után nem fér ki a nyílászárón. Nagyon kellemetlen amikor a költöztetés alatt derül ki,  hogy valamit nem tudunk kivinni a lakásból, mert nem fér ki. Ugyanígy célszerű megmérni a lépcsőfordulót ha van, a lift szélességét magasságát, és az új helynek az adatait is célszerű felírni, hogy amit a régi épületből kiviszünk, az az új épületbe beférjen.

5. Csomagolás gyúlékony, robbanásveszélyes vagy maró anyagok

Nem jó dolog a baleset a költöztetés során. Fontos, hogy vigyázzunk a saját és mások testi épségére is, és a veszélyes, gyúlékony, robbanásveszélyes és maró anyagokat csak eredeti csomagolásban szállítsunk, feltüntetve rajta a megfelelő jelzést.

6. Költöztetés megtervezése

A költöztetés során is megvan a sorrend, mi mi után következhet. A későbbi problémák elkerülés érdekében be kell a szállítandó tárgyakat csomagolni, a jellegtől és halmazállapottól függően dobozokba, zsákokba, lefóliázni, leragasztani. A csomagolás során ne hagyjunk kétséget, hogy mi található a dobozokban, írjuk rá, hogy könyvek, vagy porcelán, hogy a megfelelő védelmet minden személyes tárgy megkapja. Célszerű a bútorokat is körbefóliázni, kartonpapírral burkolni, a mozgó részeket rögzíteni, a kiálló kényes részeket leszerelni, a bútort szállításra alkalmassá tenni. Célszerű a mennyiséghez választani a járművet, hogy biztosan minden beférjen
a költöztető autóba.

7. Miközben kívül a dobozok üresek...

Címkézzük fel a dobozokat és zsákokat, hogy tudjuk, mi van bennük, és mi mennyire kényes, milyen óvatossággal kell bánni vele.
A törékeny és kényes tárgyakat célszerű vastagfalú dobozokba csomagolni, a nehéz tárgyakhoz erős falú doboz kell, amelyik nem szakad ki könnyen,
a ruhanemű és textília mehet zsákokba, viszont az öltönyöket, kosztümöket dobozba célszerű csomagolni, hogy ne gyűrődjenek össze.

8. Pakolás közben mérjünk is...

Vannak tárgyak amelyek nagyon nehezek, és sok van belőlük. Főleg a vaskos lexikonok és könyvek képviselnek jelentős súlyt. A dobozolás és csomagolás során célszerű annyit pakolni egy dobozba, amennyit az elbír. Ha egy hatalmas kartondobozba elkezdünk könyveket pakolni, könnyen elérhetjük, hogy utána soha többet nem tudjuk felemelni... Ezért célszerű a pakolás során a nehezebb dolgokat kisebb dobozokba csomagolni, a könnyebbek pedig mehetnek nagyobb dobozba. Ha felemeljük, tudjuk ellenőrizni, hogy mozgathatóak-e. A zsákoknál szintén  fontos, hogy annyi ruhaneműt, textíliát csomagoljunk be, amennyit a zsák kiszakadás nélkül elbír. A megfelelő csomagolóanyagok kiválasztásában
munkatársunk szívesen segít.

9. Ismerje meg a költöztető cég munkatársait

Mindenkinek mutatkozzon be a költöztetés elkezdése előtt, ismerje meg azokat az embereket akik segítenek Önnek az értékei szállításában. Ez egy bizalmi munka, munkatársaink kizárólag gondos válogatás után kerülnek cégünkhöz. Jó hangulatban, udavariasan dolgozunk, vigyázva arra ami Önnek is fontos.

10. Pontos adatok ismerete

A költöztetéshez minden adatot fontos ismernünk. Kiférnek-e a becsomagolt tárgyak az ajtón, beférnek-e a liftbe, van-e lift, lehet a ház előtt parkolni / megállni, kiférünk-e a főbejáraton, van-e nagyon nehéz, vagy különleges szállítandó tárgy, páncélszekrény, zongora, nagyméretű akvárium, stb. Le tudunk vinni mindent kézben, vagy van amit kötéllel kell kívül leengednünk? Ugyanígy ahova költöztetünk, ott is célszerű a  megfelelő paramétereket ismerni, hogy a költöztetésre pontos és végleges árajánlatot tudjunk adni. A körülmények felmérésben a helyszínen  munkatársunk szívesen segít.